Andere delen van het lichaam

Vingerepithesen            

Afhankelijk van de lengte en de structuur van de stomp kan er gekozen worden voor een vingerepithese.De verankering van een silicone vingerepithese gebeurt doormiddel van gebruik te maken van de spanning van de silicone omheen de stopm, het adherende karakter van het siliconemateriaal, of door gebruik te maken van on zuigkamer in het distale deel van de epithese. Soms moet er gebruik gemaakt worden van huidadhesieven, maar dit wordt ontmoedigd.In uitzonderlijke gevallen maakt men gebruik van implantaten, maar die technologie staat nog steeds in de kinderschoenen.


De epithese heeft een functionele positie en wordt precies vervaardigd zoals het verloren gegane orgaan, tot in de kleinste detail. De nagel wordt vervaardigd in kunststof en kan gelakt worden.

Handepithesen

Er kan een handepithese, -overtrek gemaakt worden over een bestaande orthopedische modulaire prothese. Men kan echter ook eenhandepithese,-overtrek maken direct over een stomp of een partiele handamputatie. In beide gevallen is de esthetiek van het resultaat sterk gebonden aan de vorm van de onderliggende structuur . De verankering gebeurd door de aanpassing van de silicone epithese aan de retentieve anatomische vorm van de stomp of binnenhand.

De epithese wordt vervaardigd in “rust” positie. Er wordt een spiegelbeeld van de gezonde zijde gemaakt tot in de kleinste details. De nagels worden vervaardigd in kunststof en kunnen gelakt worden

Beenepithese

Een beenepithese,-overtrek is een esthetische silicone cover die over een bestaande orthopedische modulaire beenprothese wordt aangebracht. 

Afhankelijk van de keuze van afwerking kan er worden gekozen voor een simpele overtrek in een bepaalde kleur of voor een high-end epithese welke het gezonde lid tot in de detail copiëert.
De nagels worden vervaardigd in silicone elastomeer.

Borstprothesen

Zowel bij totale- of partiele borstamputaties kan er een individuele borstprothese gemaakt worden.
Op basis van een digitale oppervlaktescan of CT wordt er virtueel model gemaakt van de patiënt. Het virtuele model van de gesteunde gezonde borst wordt gepiegeld rond een middenvlak (mid-sagitale vlak) en aangepast aan de defecte zijde. Deze perfecte gespiegelde copie van de gezonde borst wordt via een productie techniek (Rapid prototyping) omgezet in een tastbaar model. Dit model wordt gepast bij de patient, gevolgd door een individuele kleurenbepaling van de borst, tepelhof en tepel. 

Het borstprothese wordt vervaardigd uit een resistentie silicone cover gevuld door een lichte silicone zachte gel.
Onze patienten krijgen hun eigen borst “vorm” terug.