Curriculum vitae's

Jan De Cubber, CDT, senior anaplastologist

Jan De Cubber
Brussel 1963
Na zijn opleiding in tandheelkundige -, faciale - en orthopedische prothetiek verwierf hij de status van "expert" in prothesiologie met internationale faam. Vanuit zijn gedreven onderzoek en ontwikkeling in de scheikunde van silicone elastomeren groeide vele vernieuwende technieken en medische hulpmiddelen welke vandaag wereldwijd worden toegepast of gebruikt. Hij is tevens de oprichter en de bezieler van "Silicon House"(overgenomen door Otto Bock Industries sinds 1995), dat voor hem een platform betekende om kennis uit te dragen naar de vier windstreken.

Gaandeweg werd hij eigenaar van 5 verschillende patenten.

Gedurende zijn 25-jarige carriere gaf hij tal van cursussen in binnen- en buitenland en wordt algemeen erkend als “grand father” in de prothetiek. Tevens is hij de auteur en co-auteur van verschillende wetenschappelijke artikels.

In 2012 zal hij het voorzitterschap van de internationale beroepsorganisatie op zijn schouders nemen (International Anaplastologist Association)
Frans De Roeck, CDT, anaplastologist

Frans De Roeck
Rumst 1970
Hij genoot een opleiding in de tandheelkundige prothetiek en werd na enkele jaren labo ervaring opgenomen in het Silicon House team en later in de Otto Bock group . Gedurende deze periode vervolmaakte hij zich in de anaplastologie met als specialisatie hand- en vingerepithesen. Hij groeide uit tot de verantwoordelijke van Silicon House Belgie.

Na enkele jaren van omzwerming in de orthodontie werd hij aan boord genomen van het CCE, waar hij zich verder verdiepte in de faciale epithetiek om u vandaag als expert in deze materie te kunnen helpen


Maarten De Jong, BOA, anaplastologist

 
Maarten De Jong
Den haag 1984
Gedurende zijn studie aan de kunst academie te Maastricht heeft hij zich verdiept in realistische schilderkunst. Na het behalen van zijn diploma in 2006 heeft hij zich in de jaren die hierop volgenden verder verdiept in deze discipline. In 2009 is hij bij CCE begonnen aan een interne opleiding tot anaplastoloog. Zijn achtergrond in de kunst bood hiervoor een goed uitgangspunt. In 2011 is hij tevens begonnen aan een master in scientific illustration met craniofaciale anatomie als zwaartepunt. Binnen CCE heeft hij zich, naast het vervaardigen van epitheses, gespecialiseerd in het produceren van oculairen.Samantha North, BOA, anaplastologist


Samantha North
New Jersey 1990
Studeerde Fine Arts aan de Savannah College of Art and Design. Nadien behaalde zij haar diploma als anaplastoloog aan de John Hopkins  School of Medicine in 2013.
Sinds april 2014 maakt zij deel uit van ons team. Zij is verantwoordelijk voor de oculairen, vinger- en hand epithesen en een ondersteunende taak in aangezichtsepithesen.