GetuigenissenEmanuel  

Emanuel was het slachtoffer van een auto ongeluk in 1968. Hij kreeg destijds een harde kunststof oorprothese welke werd vastgelijmd aan de huid. Later vernam hij dat er een instelling was in België die ook zachte epithesen vervaardigde, tevens zag hij dat lijm kon vervangen worden door implantaten. Omwille van de vele ongemakken en ongelukkige situaties die hij had ervaren, koos hij resoluut voor implantaten.

Twee implantaten werden geplaatst en de epithese werd vervaardigd. “ Ik kan moeilijk onder woorden brengen hoe gelukkig deze epithese mij heeft gemaakt. De zoon van mijn partner wist zelfs niet dat ik een kunstoor droeg, tot op de dag dat ik hem vertelde dat ik mijn oorschelp diende te vervangen door een nieuwe! Deze epithese is een deel van mijn lichaam geworden en ik kan niet uitdrukken hoe grondig ze mijn leven heeft veranderd. Ik doe nu net hetzelfde als voor mijn ongelu
 
 

Paula

De orbita van Paula werd 9 jaren geleden verwijderd tijdens tumorchirurgie. Na de ingreep kreeg Paula te horen dat de dokters haar niet verder konden helpen en kreeg ze een ooglapje.

Paula zocht contact met andere patiënten die in dezelfde situatie verkeerden en werd geconfronteerd met adhesief gelijmde epithesen. Paula was vastbesloten dat er “iets beter” moest bestaan.

Toen ze vernam dat er implantaat verankerde epithesen bestonden, besloot ze, alhoewel ze toch wel heel onzeker was, hier voor te gaan.

Er werden vijf implantaten in het bot rond haar oog geplaatst. Paula was aangenaam verrast toen ze het resultaat zag. De epithese paste perfect, ze zag er fantastisch uit en zat uitermate comfortabel. “Mijn epithese heeft mij opnieuw de moed gegeven om verder te gaan”, aldus Paula, “ik voel ze zelfs niet zitten en ik doe precies hetzelfde wat ik ervoor dee

 

Paul

Paul’s oor werd twee jaren geleden deels verwijderd na een huidbiopsie. Zes maanden later werd hem gemeld dat de tumor zich had verspreid en de volledige oorschelp diende verwijderd te worden. De dokters vertelde Paul over de mogelijkheid van een implantaat verankerde oorschelp die kon worden vastgeklikt. Zijn wantrouwen en onzekerheid werden verdrongen door het vertrouwen in het behandelende team.

Eenmaal de epithese was vervaardigd kreeg Paul zelfs complimenten van zijn kapper en de collega’s op het werk vonden dat de epithese er beter uit zag dan de gezonde zijde.

Paul zegt :” Het onderhoud van mijn epithese is erg simpel en ze ziet er zo natuurgetrouw uit dat je nauwelijks kan inbeelden dat ze niet uit eigen huid werd samengest